Välkomna den 9/12 på månadsmöte med julfika som klubben bjuder på.

Varmt välkommna.

//SA5CHW


 

WCC

Inget "diplom" i vanlig bemärkelse.

Detta är avsett som en hyllning till telegrafi för samband med fartyg i en tid när inga alternativ fanns för kommunikation över haven. Underlättade kontakt och räddade många liv.

Chatham / WCC uppskattade min live-inspelning ombord Stolt Heron / D5VE som jag överfört till CD och skickade till dem. Därav denna gåva efter QSO med WCC.

Denna CD med autentisk tfc mellan fartyg-land, kan CW-intresserade kanske vilja ta del av. Som övning kanske, som kontrast till dagens "599 tu" ;-)

73 SM5ATP

 

 

Radioter

På en ungdomsgård i min gamla hemstad Hagfors den 18 nov 1962. För 57 år sedan alltså. Detta var 3 år innan jag fick mitt cert, men telegrafilektioner höll jag för kompisarna 🧐

PS: Det är jag längst till höger i bild alltså.

Morsenyckeln var inköpt från dåvarande Hobbyförlaget. Hade summer för medhörning. Tyvärr är den försvunnen. Lånade ut den till "någon", men fick aldrig tillbaks den och jag har glömt vem som lånade den. BC-312:an har jag av nostalgiska skäl kvar. Av QSL:en att döma, så "DX:ade" vi.

Lite kuriosa: Det var härifrån vi sände piratradio (dock inte med utrustningen i bild). "Åkte dit" och fick vänta på mitt cert-prov 1 år. I övrigt blev det åtalseftergift.

😃